Tato Ikan Koi: Makna, Sejarah lan Galeri

Tato Ikan Koi

Cara nerangake pentinge tato iwak koi ing jagad tato? Sejatine, yen kudu ndhaptar sawetara tato sing wis mbantu luwih populer kanggo nyebarake seni awak iki, tato Jepang, lan luwih khusus iwak koi minangka salah sawijine. Lan cukup kanggo nganakake survey cilik ing jaring kanggo ngerti popularitas tato koi koi ing antarane para penggemar jagad tato.

Legenda Iwak Koi

Nanging, Apa tegese lan pralambang tato iwak koi? Iwak koi (utawa ikan mas) nduweni simbolisme sing jero banget lan nyebar ing budaya Asia, sajrone pirang-pirang taun, kita wis ngekspor menyang Kulon. Luwih konkrit, Kita kudu nerangake manawa minangka salah sawijining komponen utama mitologi Tionghoa. Lan, miturut legenda, iwak iki bisa munggah ing kali Kali Kuning (dununge ing China) lan nyebrang salah sawijining air terjun sing gedhe banget.

Iwak Koi ing sikil

Ganjaran saka upayane sing dipikolehi iwak iki yaiku dadi naga, mulane iwak mas iki duwe tampilan sing padha karo makhluk mitologis kasebut. Temenan, kita ngomong babagan morfologi lan warna timbangane. Sajrone abad kesembilan belas, petani pari ing Tiongkok wiwit mancing iwak koi lan nyebrang macem-macem spesies, sawijining praktik sing ngasilake macem-macem jinis kanthi warna sing beda-beda.

Nanging, kita ora bisa nyingkirake pentinge anakan koi carp uga kanggo budaya Jepang, sing dikenal ing negara sing akeh srengenge "Nishikigoi" (permata urip). Sawise pirang-pirang dekade, Iwak iki, sing dadi ikon budaya Asia, entuk papan sing apik ing jagad tato, amarga desain kasebut mbaleni banget, amarga maknane, sing mesthi ana gandhengane karo sebab-sebab kanggo ningkatake awake dhewe lan mujudake dhiri.

Apa artine tato Koi Fish lan nglambangake miturut warna?

Tato Ikan Koi Ireng

Kaya sing wis diandharake sadurunge, tato iwak koi digandhengake karo ngatasi macem-macem masalah sing diadhepi sajrone urip, uga kepribadian sing kepenak mandhiri. Server sing nulis sampeyan duwe iwak koi koi ing tangan kiwa lan sejatine, iki minangka salah sawijining alesan sing nyebabake aku nggawe tato.

Nanging, Tato iwak koi bisa duwe pralambang lan makna sing beda-beda gumantung karo warna lan bentuk sing wis tato dhewe. Kita bisa ngringkes ing jinis-jinis ing ngisor iki:

  • Iwak Koi Ireng: Ing prekara pisanan, kita nemokake warna ireng. Tonitas sing, sanajan ora nggambarake kaendahan sejatine iwak iki, luwih saka cukup kanggo nangkep ing kulit kanthi realisme gedhe. Werna ireng digunakake kanggo nglambangake kemampuan ngadhepi macem-macem musuhan ing dalan. Nggunakake simile crita iwak koi, kita bakal ngomong babagan kekuwatane kanggo ngatasi lan munggah air terjun. Ana target urip kanthi target sing rumit, nanging ora bisa ditindakake.
  • Iwak Koi Biru: Nanging, kita duwe iwak koi kanthi warna biru utama. Nada biru digunakake kanggo nglambangake reproduksi utawa nggugah bocah kulawarga. Kita uga bisa nyebut minangka sinonim kanggo tentrem lan santai. Kanthi cara iki, tato iwak koi kanthi warna biru cocog kanggo diarani bocah utawa kulawarga.
  • Iwak Koi Abang: Lan pungkasane kita duwe iwak koi ing warna abang. Abang digunakake kanggo nglambangake katresnan utawa kekuwatan sing bisa ditindakake manungsa kanggo ngatasi macem-macem kasusahan sajrone urip. Ing kasus iki, ing koi bakal digunakake kanggo negesake manawa bisa urip ing banyu kanthi arus sing ala utawa banget kasar.

Saka telung warna sing dijelasake ing ndhuwur, warna sing paling penting ing antarane budaya Asia beda-beda yaiku warna abang (utamane ing Jepang). Ngomong-ngomong, yen sampeyan ora ragu-ragu, ing kasus pribadi aku duwe iwak koi ireng sing tato karo rincian abang lan putih.

Gabungke tato iwak koi karo elemen liyane utawa gawe bentuk

Tato Ikan Kois ing Paha

Kaendahan lan cara nggawe iwak koi bisa ditato kanthi macem-macem, supaya bisa nggawe tato pribadi meh ora ana enteke.. Lan ora mung amarga iwak dhewe, nanging uga amarga macem-macem pilihan kita kudu nggabungake karo unsur liyane sing nuduhake budaya Tionghoa utawa Jepang. Makane umume ndeleng tato iwak koi bebarengan karo unsur liyane kaya kembang teratai.

Simbol liyane sing apik ing Asia amarga keindahan kembang iki sing tuwuh ing wilayah sing lendhut lan lendhut. Mula padha dingerteni amarga nuduhake yen kaendahan bisa muncul ing endi wae. Makili tekad lan usaha kanggo sumunar sanajan lingkungan surem lan peteng.

Ing papan pungkasan, Aku uga pengin negesake manawa pilihan liyane kanggo nggawe tato iwak koi yaiku nggawe simulasi bentuk ying-yang. Kanggo nindakake iki, kita kudu nggawe tato loro iwak. Mangkono, kita uga bisa ngrujuk salah sawijining filosofi sing paling kuna saka saindenging Asia. Simbol sing akeh wong wis diwasa duwe kontak kurang luwih. Tato saka loro iwak koi sing nuladha simbol iki ditindakake kanggo makili stabilitas makhluk kasebut.

Foto Tato Ikan Koi

Ing ngisor iki sampeyan bakal nemokake koleksi ekstensif Tato Ikan Koi ing macem-macem bagean awak lan kanthi desain beda supaya sampeyan bisa entuk ide kanggo tato sampeyan.

Artikel sing gegandhengan:
Tato iwak: kiasan babagan nggawe lan evolusi

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

4 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   melissa ngandika

    Makna ayu !!! Iki nggawe aku pengin njaluk!

    1.    Carlos ngandika

      Yen lucu banget, mula aku pengin dadi tato dhewe

  2.   Yesus Fraczinet ngandika

    Ana akeh wong sing entuk tato ... tanpa ngerti apa sejatine garis lan warna ... Ikan Koi, sanajan asal saka budaya liyane ... ... filosofi ... pangertene sing apik lan obah .. . ... nggawe aku nganggo bangga ing kabeh lengenku ... Aku tekan ndhuwur pundhak ... .. ing urip… .aaay sing nganggep dheweke mung garis kosong lan ora ana artine …… iku sesuatu sing akeh…. ngluwihi kulit… .daging daging… lan sooo… nanging ing njero ati lan ing ndhuwur roh lan jiwa… .. Nilai lan Kurban…. kaluhuraning pimpinan… .. tanpa mangu-mangu… .apa sing ditindakake…. lan nggawe sampeyan luwih apik .... Salam saka Santiago ..saking Chili… .Kuwasa …… lan berkah….

  3.   Carol ngandika

    Halo, aku pengin nulungi aku ngerti ... apa koi