Tato kanthi simbol Om, spiritualitas ing kulit

Simbol om karo henna

Nalika nggoleki desain kanggo tato, kajaba yen wis ngerti babagan sing dikarepake, kita gumantung karo prekara sing migunani banget kanggo kita, kayata simbol Om. Lan ora bisa lali manawa kita bakal nyandhang kulit ing kulit, mula bisa uga ana sing penting sing tenan tekan kita lan iku ora mung estetis.

Mula, saiki kita bakal ngomong babagan simbol sing jero banget, populer lan menehi inspirasi kanthi macem-macem kemungkinan, kaya sing bakal dideleng ing ngisor iki. Pancen kita ngomong babagan tato kanthi simbol Om. Mangkono, sampeyan uga nyaranake sampeyan ndeleng artikel sing gegandhengan iki tato yoga, dhaptar lengkap kanggo inspirasi.

Tegese tato Om

Simbol Om diiringi kembang teratai lan unalome

Kaya sing wis diandharake, salah sawijining simbol sing paling tato yaiku Om. Iki minangka mantra sing paling suci kanggo agama dharmik, minangka simbol Brahman gaib lan kabeh jagad. Kanggo umat Hindhu minangka swara primordial, asal lan prinsip umume mantra, tembung utawa swara. Ing simbol Om, kita ndhisiki sing penting. Kosok baline, tegese persatuan karo sing paling dhuwur, dhuwur, persatuan antarane spiritual lan fisik. Yaiku suku kata suci, swara saka kabeh swara liyane.

Ing level tato, nawakake sawetara desain khusus, asale spiritual, lan telung kurva kasebut tegese eling karo manungsa lan kabeh fenomena fisik. Titik simbol kasebut tegese negara sing paling dhuwur, yaiku kesatuan, yaiku kekuwatan.

Tato Simbol Om sing Diuraikan

(Fuente).

Ing kasunyatan, lafal saka suku kata Om ana gandhengane karo telung makna utama sing kalebu kabeh sing mung kita ucapake. Mula, kanthi nganggep manawa pocapan asli kasebut luwih mirip ing M:

  • La a minangka pralambang wiwitan, titah ditambah dening Brahma, dewa pencipta.
  • La u iki minangka kelanjutan gesang, sing diwujudake dening dewa Wisnu.
  • Lan pungkasane, ing m iku minangka simbol Siwa, dewa perusak.
Simbol Om minangka simbol sing kebak

(Fuente).

Katelu dewa kasebut ngemot trimurti, trinitas dewa sing njaga keseimbangan jagad, lan ngemot makna liyane saka simbol Om, saldo sing perlu kanggo eksistensi kabeh supaya bisa terus.

Kita nemokake simbol iki ing endi?

Tato simbol Om ing bangkekan

Simbol Om wis misuwur kabeh, sanajan tekan Kulon saiki. Sadurunge banget ana ing agama-agama utama India, Hindu, Buddha lan Jainisme, ing ngendi umum ditemokake ing teks suci, kaya ing bangunan, patung lan kabeh jinis papan sing pengin diwujudake. Kajaba iku, bisa ditulis nganggo macem-macem cara, bisa uga nganggo basa Sansekerta, Tibet, Korea ... sing nggawe tato kanthi teks.

Om ing tungkak

Ing kene asale saka taun 60an, bebarengan karo yoga, nalika ana ledakan spiritual sing nyekel kabeh prekara sing asale saka Timur, lan utamane saka India.

Ide tato simbol Om

Ing panggonan cilik, tato iki luwih misuwur

(Fuente).

Kaya sing wis sampeyan deleng ing bagean sadurunge, duwe tatto simbol Om tegese, minangka aturan umum, tato kita ngluwihi tato estetis.

Om cilik

Tato Om Cilik

Salah sawijining jinis sing bisa ditrapake tato sing ditampilake simbol iki ukurane cilik banget. Minangka simbol sing resik lan elegan, katon apik banget, uga dadi cilik, katon apik ing kabeh jinis papan minangka counterpoint: ing bangkekan, driji, tungkak ...

Mantra wutuh

Om sing diiringi mantra uga ide sing apik

Ora mung wong urip ing Om, yen sampeyan pengin ngancani liya, Sampeyan bisa milih tato kabeh mantra sing duwe simbol iki minangka protagonis. Amarga ana akeh alfabet sing bisa ditulis, pilih sing paling ana gandhengane karo mantra sing sampeyan seneng. Mesthine, priksa manawa ditulis kanthi bener!

Om ing dodo

Mantra ing dhadha, bentuk bunder katon apik

(Fuente).

Bentuk Om sing bunder katon apik ing pirang-pirang panggonan. Dodo minangka salah sawijining sing paling ora dikarepake. Apa diiringi mantra, kaya ing foto, utawa kanthi mandhiri, ana ide sing apik yen ana uga mandala kanggo menehi jero komposisi kasebut. Dolanan bayangan lan tekstur (garis tipis utawa kandel, titik…) kanggo nggawe desain hipnosis.

Ganesha, dewa gajah

Ganesha biyen nganggo simbol Om ing bathuke

Liyane protagonis gedhe ing tato kanthi simbol Om yaiku dewa Ganesha, sing putra saka loro dewa sing kasebut ing ndhuwur. Dewa sing duwe gajah iki, sing dikatutake mbantu mbusak alangan, gegandhengan karo simbol Om. Kasunyatane, mantarane yaiku oṃkārasvarūpa, 'Om minangka wujud' amarga dipercaya minangka wujud ide ide ing sebalik simbol kasebut.

Ganesha tato ing mburi

Tato Ganesha apik banget ing kabeh cara, kanthi warna, ireng lan putih, rinci utawa luwih akeh karikatur, sanajan ana cenderung kanggo nyelehake simbol Om ing bathuk. Gunakake kesempatan kanggo nyorot, umpamane, kanthi tato kanthi ireng lan putih kanthi rincian abang, utawa ngiringi mantra kanggo menehi sentuhan sing beda lan istimewa.

Tato dewa gajah warna sing apik

(Fuente).

Om karo unalome

Pungkasan sing ora umum yaiku simbol Om

Kita wis ngobrol babagan sing ora umum ing acara liyane. Minangka garis urip, lan makili kabeh kangelan sing wis ditemoni ing dalan, pungkasan alam yaiku perwakilan Om sing nuduhake manawa kita wis tekan kahanan sing kebak lan pencerahan.

Hamsa lan Om

Kombinasi sing ora biasa yaiku hamsa karo Om

(Fuente).

Rong budaya sing katon adoh ing siji desain sing katon apik banget. Hamsa minangka simbol perlindungan lawas tumrap roh jahat sing khas budaya Arab lan Yahudi. Ing kasus iki, desain nggabungake tangan lima driji hamsa karo simbol Om lan ora mripat asli.

Tato simbol Om kanthi wit

Simbol om malah bisa dikombinasikake karo wit-witan

(Fuente).

Sampeyan ngerti manawa simbol Om bisa digabung karo macem-macem desain, uga ukuran lan papan sing beda. Ing kasus iki, tato wis dikombinasikake karo wit (simbolik gabungan sing apik, amarga wit uga ana gandhengane karo hubungane karo jagad, lan khususe karo alam) sing mesthi bakal nyengsemake yen diwarnai utawa dipengini.

Tato Om kanthi kembang teratai

Umum banget kanggo nggabungake mantra lan Om kanthi kembang teratai

(Fuente).

Pungkasan, komentar manawa simbol iki, Om, umume ditato nganggo kembang teratai. Simbol liyane kanthi kekuwatan gedhe, lan yaiku kembang teratai bisa dilahirake ing lumpur, ngatur suhu lan detail tanpa wates kanggo adaptasi lan lair ing endi wae. Iki minangka simbol kekuwatan, kemurnian.

Kembang teratai lan Om nggambarake pencerahan

(Fuente).

Tato kanthi simbol Om pancen apik banget babagan ide lan makna, bener? Kandhani, apa sampeyan duwe tato sing padha? Apa tegese ing kasus sampeyan? Kaya biasane, yen sampeyan wani nuduhake tato karo sampeyan, kita bakal seneng nulungi sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Camilo Uribe ngandika

    Halo, aku pengin nggawe tato Gayatr Mantra nanging aku ora ngerti apa ana larangan amarga iku simbol suci: Aku pengin nyelehake ing pundhak tengenku (ora dadi masalah kiwa utawa nengen) ing kana apa watesan babagan desain (amarga yantra lan liya-liyane)? Matur nuwun, muga-muga sampeyan bisa nulungi aku. Salam.