Tato Tangan Fatima utawa Hamsa, tegese lan watak mistik

Tato tangan fatima ing nape

Nalika ing Tato kita wis ngobrol babagan kesempatan Tangane Fatima utawa Hamsa, kita wis pas kanggo ngaturake artikel ekstensif kanggo jinis tato iki. Tato sing, ing tangan liyane, wis misuwur sajrone taun-taun pungkasan amarga pralambang lan makna. Ayo elinga yen tato tangane Fatima dheweke duwe karakter mistis sing nggawe dheweke dadi apik. Boten malih wujudipun.

Tato Tangan Fatima, Jamsa utawa Hamsa (diterjemahake dadi lima ing basa Arab) makili salah sawijining unsur budaya muslim sing kondhang. Kaya sing kita ucapake lan amarga karakter mistis, iku pratelan gedhe ing jagad tato. Hama wiwit biyen dening budaya Muslim kanggo nyoba nyawijikake negara-negara sing ana konflik.

Asal lan makna Tangan Fatima utawa Hamsa

Tato tangan Fatima ing tangan

Nanging apa Asal, simbolisme lan makna Tangan Fatima utawa Hamsa? Kaya sing bakal dingerteni mengko, iki minangka simbol multikultural amarga, kajaba budaya Arab, kita uga bisa nemokake ing budaya Yahudi. Simbol iki diwakili dening tangan sing mbukak ing mripat bisa katon. Nalika ing wilayah pengaruh Yahudi diarani Hamsa, ing agama Islam liyane dikenal kanthi jeneng "Tangan Fatima".

Sanajan asale spesifik isih ditutupi misteri, nganti saiki sawetara teori babagan asal-usul simbol iki isih dipikirake. Ing tangan siji, kita duwe santo pangreksa Carthage, digunakake dening wong Fenisia minangka simbol dewi Tanit. Ing Mesopotamia (sing saiki kita kenal minangka Irak), wis diwujudake pesona pangayoman sing uga nambah kesuburan.

Nalika nampilake tato tangane Fatima, kita bakal weruh yen dheweke katon kanthi telung driji dawa, nanging kadang jempol lan driji cilik mlengkung. Mripat njero sing ana ing telapak tangan yaiku Wakil kanggo nyingkiri mripat sing ala lan meri. Miturut sawetara legenda, Hamsa uga diwakili kanggo nglindhungi drengki, rupane ala lan kepinginan sing ora kepenak.

Sanajan kayane ora ana gandhengane, yen sampeyan ndeleng kanthi cetha, sampeyan bakal bisa ndeleng manawa akeh tato Hamsa ditampilake ing jejere sawetara iwak, iki amarga dipercaya manawa iwak uga minangka simbol protèktif tumrap mripat sing ala lan narik kawigaten sing apik begja Kanthi cara iki, kanthi nggabungake kaloro elemen kasebut, bisa uga luwih nglindhungi mripat sing ala.

Werna tato hamsa paling apik

Tato tangan Fatima kanthi warna

Secara pribadi, aku luwih seneng tato iki kanthi warna. Lan iku amarga wujud lan rincian telapak tangan Fatima, sampeyan bisa muter kanthi macem-macem warna kanggo nggawe tato sing apik banget lan narik mripat. Gumantung saka jinis warna sing digunakake lan gabungan, kita bisa entuk asil sing padha karo tato tengkorak Meksiko.

Lan ing ireng? Ya, ing ireng tato iki uga katon apik. Lan sanajan aku luwih seneng warna kasebut, aku ora bisa nolak manawa wanita, yen dheweke tato tangane Fatima, kanthi ireng nganggo garis sing apik lan ati-ati, asile yaiku tato sing asipat alus lan sensual. . Lan luwih-luwih gumantung ing endi tatune digawe.

Uga nganggo driji nyebar

Fatima tangan ing bangkekan

Tangan hamsa bisa diwakili kanthi rong cara:

  • Kanthi driji nyebar
  • Kanthi driji ditutup bebarengan

Jarene desain pertama nggambarake kekuwatan kanggo nyegah tumindak aladene sing terakhir minangka simbol keberuntungan.

Tato tangan hamsa ora mung apik amarga desain lan penampilane, nanging uga didhukung karo nilai budaya lan tradhisi sing akeh banget. Simbol kasebut asale saka macem-macem agama, kalebu, kaya sing wis kasebut, Islam, nanging uga saka agama Yahudi lan uga agama Kristen. Panggunaan hamsa paling tuwa wiwit ana ing Irak saliyane digunakake minangka proteksi lan kekebalan saka mripat sing jahat, uga dipercaya manawa sapa wae sing duwe aman, bisa uga dituju ing endi wae. Iki minangka alesan pertama lan utama kenapa akeh wong nggunakake tangan hamsa ing liontin, gelang, anting-anting lan saiki uga nganggo tato, supaya bisa ngancani lan nglindhungi dheweke ing endi wae.

Kajaba iku, tangan hamsa uga nganggo utawa dicekel amarga mbantu supaya aman saka wong sing ngirim energi ala kanthi mripat amarga, kayata meri utawa nesu.

Mripat ing tangan hamsa luwih nguatake simbolisme perlindungan saka piala. Mripat asring nuduhake mripat Horus, sing tegese kita bakal tetep dijaga lan ora preduli ing endi sampeyan ndhelik, amarga sampeyan ora bakal bisa uwal saka kesadharan sampeyan dhewe.

Khamsa

Werna tangane Fatima

Saka hamsa uga dikenal kanthi jeneng 'khamsa' yaiku tembung Arab sing tegese 'lima' utawa 'limang driji tangan'. Apike carane simbol iki ditampa ing macem-macem agama amarga macem-macem sebab. Kaget, kabeh makna lan sebab padha karo implikasi lan makna sing padha: keamanan lan perlindungan saka wong liya lan energi sing ala.

Simbol tangan Hamsa ing agama Islam

Yen sampeyan melu Islam, sampeyan bakal ngerti manawa limang driji kasebut bisa makili limang pilar Islam. Iki yaiku:

  1. Shahâda-Mung ana siji Gusti Allah lan Muhammad minangka utusaning Allah
  2. Salat-Sembahyang kaping 5 dina
  3. Sedhekah marang zakat-da sing mlarat
  4. Puasa sawm lan ngontrol awake sajrone Ramadhan
  5. Ibadah haji, sing ngunjungi Mekkah paling ora sepisan sajrone urip

Utawa, simbol iki uga dikenal kanthi jeneng Tangan Fatima, kanggo ngelingi putrine Muhammad, Fatima Zahra.

Simbol tangan Hamsa ing agama Yahudi

Tato Hamsa kanthi warna ireng

Yen sampeyan asale saka kulawarga Yahudi, mula hamsa dipercaya bisa nglambangake anane Gusti Allah ing samubarang kedadeyan ing jagad iki. Lima driji simbol iki uga digunakake kanggo ngelingake sing duwe tato nggunakake kabeh panca indera kanggo memuji Gusti Allah. Sawetara wong Yahudi uga percaya manawa limang driji kasebut nggambarake limang buku Taurat. Uga dikenal minangka tangane Miriam, adhine Musa.

Simbol Tangan Hamsa ing Agama Kristen

Nalika nerangake agama Kristen, sawetara sumber ujar manawa tangan hamsa minangka tangane Virgin Mary lan nglambangake kewanitaan, kekuwatan lan kekuwatan. Kaping pirang-pirang, simbol iwak Kristen uga digabung karo desain iki minangka lapisan njaba mripat iwak (Ichthys). Iki dianggep minangka simbol Kristus. Ing sawetara budaya, iwak uga dipercaya kebal karo mripat sing ala.

Ora dadi masalah apa budaya sing ana, apa agama sampeyan utawa apa kapercayan sampeyan, sing penting yaiku yen sampeyan tato tangane hamsa, sampeyan ngerti yen tegese ana artine lan tanpa mangu-mangu, sampeyan bakal nggunakake tato kanthi bangga banget. Rejeki, perlindungan, keamanan lan kulawarga minangka makna paling penting kanggo tato cantik iki sing disenengi masarakat.

Endi kanggo entuk tato tangan Fatima?

Tangane Fatima ing lengen tangan

Dene area awak sing luwih apik kanggo nggawe tato tangan Fatima utawa HamsaYen kita ndeleng galeri gambar ing ngisor iki, sampeyan bakal weruh manawa mayoritas milih milih ing sisih mburi, gulu utawa ing salah sawijining sisih pinggir dada. Ya, ana wong sing wani nggawe tato dhewe, nanging salah sawijining situs sing kasebut ing ndhuwur luwih apik.

Kita kudu eling yen iku tato sing kudu duwe ukuran medium utawa malah gedhe supaya bisa luwih gampang ngerti kabeh detaile. Yen ora, sawetara sihir ilang. Apa menarik kanggo gabungke karo elemen liyane? Dadi, nalika ing kasus liyane, umume nyaranake nggabungake desain utama karo elemen liyane, ing kasus iki, tato iki sampurna sanajan rampung dhewe.

Saiki, Kita kudu eling yen tato tangane Fatima luwih saka tangan sederhana kanthi telung driji lan loro liyane mlengkung.. Kaya sing wis kasebut ing poin sadurunge, jinis elemen liyane kayata mripat batin kudu dilebokake lan sawetara iwak cilik uga bakal menehi sentuhan sing luwih asli kanggo tato kita. Tanpa mikir maneh, kita menehi galeri tato ing macem-macem tangan Fatima supaya sampeyan bisa entuk ide kanggo tato sabanjure.

Foto Tato Tangan Fatima (Hamsa)

Ing ngisor iki sampeyan duwe ekstensif Galeri foto tato nganggo Tangan Fatima supaya sampeyan bisa nemokake ide babagan area lan gaya sing bisa ditata:

Artikel sing gegandhengan:
Mung kanggo bocah anyar: cara nggawe tato kanthi XNUMX langkah gampang

Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

9 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Melissa rojas ngandika

    Aku seneng tato iki. Apa sampeyan? Aku seneng tegese, lan uga tegese luwih akeh kanggo aku.

  2.   juani ngandika

    tato sing apik banget

  3.   monmon ngandika

    Info kasebut wis nulungi aku akeh lan uga saiki aku wis praupan sampeyan. Matur nuwun!

  4.   Zulma ngandika

    Halo, aku seneng tato, regane regane regane kurang luwih?

    1.    Gerald ngandika

      Aku ora ngerti apa sampeyan durung rampung, nanging takon lan regane kurang luwih 60 dolar, nanging uga gumantung ing wilayah kasebut (negara sampeyan asale)

  5.   Laura ngandika

    Apa ana wong sing ngerti apa tegese tato iki, nanging mripatku kanthi nangis

  6.   Gerald ngandika

    Aku duwe pitakon sing nggawe penasaran, aku wis akeh golek babagan tato iki, nanging aku mung ndeleng desain sing diwujudake wanita, apa bisa uga ana wong lanang? Aku pengin, nanging rasane luwih saka tato feminin ...

  7.   Nela zavala ngandika

    Artikel apik banget sing ngurmati Gambar. Dhèskripsi lan analisis simbolisme sing padha padha karo kabèh lan unsur-unsur sing ana ing tangan Fatima utawa Hamsa lan pendekatan saka macem-macem agama. Sawise maca lan ngerti maknane, saiki aku seneng banget yen nganggo tato kaya ngono. Matur nuwun

  8.   RealCastle.! ngandika

    Iki minangka tato sing apik banget amarga sejarahe nduweni akeh babagan lan makna kanggo saben wong sing duwe, aku bangga duwe fragmen sing apik banget