Apel: buah hikmah, abadi sareng dosa

 

Pikeun anu hoyong murag kana godaan

Pikeun anu hoyong murag kana godaan

Nalika urang mikirkeun perlambang apel, panginten anu mimiti aya dina pikiran nyaéta dosa, sabab dina Alkitab disebatkeun yén Gusti Allah ngalarang Adam sareng Hawa tuang tina tangkal anu saé sareng jahat; tapi Hawa, katipu ku oray, tuang sareng ngagoda Adam. Saatos ngalakukeun éta, panonna dibuka sareng aranjeunna diusir ti Taman Éden.

Kusabab kitu, seueur anu ngaidentipikasi éta kalayan daya tarik kadagingan, kahoyong sareng jinis, sareng rajah apel anu digodog seductive, atanapi ku oray ngagulung di sakurilingna atanapi rusak sareng pinuh ku cacing. Tapi ngirangan kana hartos ieu bakal saderhana sabab buah terlarang tina Kajadian ngalambangkeun hikmah.

Simbolisme tina tangkal apel sareng buah na

Pikeun urang Jérman, Yunani sareng Kélts, apel masihan salian ti hikmah sareng ilmu, kurnia abadi; sahingga apel kebon Hesperides, anu ti Avalon, atanapi anu ti Asgard.

Aranjeunna sadayana sami-sami gaduh emas, janten rajah apel emas tiasa ngalambangkeun nonoman, hikmah, ilmu, kalanggengan sareng nonoman abadi.

Tato aslina tina apel

Tato aslina tina apel

 

Paris masihan Aphrodite déwi cinta, apel perselisihan; Paracelsus nganggap yén, potong dua, éta ngagambarkeun tanda Vénus (déwi kasuburan Romawi), ku sabab kitu, apel tato ogé tiasa ngalambangkeun cinta.

Tangkal apel sorangan ogé tangkal anu sarat ku hartos, sabab éta mangrupikeun salah sahiji spésiés suci ti celts, kénging dihukum murag na ku hukuman mati.

Tangkal apél éndah

Tangkal apél éndah

 

Ogé, upami anjeun resep tangkal ngan saukur pikeun kageulisanana, tangkal apel saé pisan pikeun ditato ku dahan anu pinuh ku apel beureum.

Sareng upami anjeun hoyong gambar aslina, kéngingkeun tato kembangna anu éndah, pink di luar sareng bodas dina jero éta, nalika dibuka, tunjukkeun benang sari konéng, kumargi tato kembang ieu henteu umum.

Inpormasi lengkep - The Crann Bethadh: rajah suci dunya Celtic

Sumber - wikipedia,

Poto - wallpixr.com, flickr, fanshare.com


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)