Gaya Tato: Sakola Baheula

Tatu Sakola Baheula

Teraskeun sareng rangkay tulisan kami anu hoyong kami terangkeun anjeun asal usul sareng evolusi gaya tato anu béda (dina angsuran kami sateuacanna kami nyarioskeun gaya realistis), dinten ieu urang bakal museurkeun kana salah sahiji anu kawéntar dinten ieu sareng, di sisi anu sanésna, ngagaduhan kasang tukang anu langkung ageung dina sajarah tatakrama sorangan sareng anu mangaruhan ngajantenkeun gaya seni awak ieu sapertos ayeuna. Éta leres, urang ngobrolkeun gaya tattoo sakola lami, ogé katelah "Sakola heubeul" o «Tato klasik».

Nalika rajah sorangan parantos langkung ti 3.000 taun (sanaos tiasa langkung lami), Dina kasus gaya tattoo sakola lami urang kedah uih deui ka taun 1.900 sareng khususna pikeun duanana hal di Amérika Serikat. Gaya ieu lahir di antara pelaut anu, pikeun ngabédakeun diri sareng sésana (anu sanés sakedik), hoyong gaduh anu pribadi sareng anu bénten.

Tatu Sakola Baheula

Anjeunna lahir di kalangan eselon handap masarakat Amérika dina waktos tattoo na masih dipercaya ngan ukur pikeun India, pelaut sareng PSK.. Ironisna, seueur bangsawan ogé tato dirina pikeun ngeunteung kana kulitna tempat-tempat terpencil anu béda-béda di dunya anu aranjeunna parantos nganjang. Anu matak, salami sababaraha dekade mimiti hirupna, gaya tato ieu dikenal salaku "Tato Amérika", tapi saatos jalanna waktos, sareng janten gaya paling bersejarah anu masih berlaku, éta populér disebut Old School.

Naon ciri gaya tattoo sakola lami?

Gaya tattoo sakola lami dicirikeun ku sababaraha aspék anu parantos ditangtoskeun. Dina hiji sisi kami nganggo garis kandel anu ngahartikeun motif sareng warna datar dina waktos anu sami salaku anu jelas pisan. Sababaraha elemen anu paling tato ku gaya ieu sareng populér anu urang tiasa mendakan di studio tato di panjuru dunya nyaéta ngelek, keris, motif bahari, ros atanapi tangkorak.

Tatu Sakola Baheula

Dugi ka ayeuna sareng sanaos mangrupikeun salah sahiji gaya anu pangkolotna, rajah sakola lami masih mangrupikeun hal anu paling diperyogikeun. Seueur model pin-up anu kawéntar parantos milih gaya ieu pikeun ngahias awakna. Sareng ningali deui, sababaraha seniman terkenal dina sajarah dina gaya ieu nyaéta: Sailor Jerry (1911-1973), Herbert Hoffmann (1919-2010), Amund Dietzel (1891-1974), Bert Grimm (1900-1985) sareng Bob Shaw (1926-1993).

Poto pikeun Tatu Sakola Tua


Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Ronald Cuevas cenahna

    Gaya karesep kuring 🙂