Alergi tato: hiji bebeneran anu teu pikaresepeun

Mangsi hideung ogé nyababkeun alergi

Mangsi hideung ogé nyababkeun alergi

Réaksi alérgi pikeun tato, sanés kasus anu terasing, tapi masalah serius utamina kusabab bahan-bahan anu pasti tinta anu dipaké pikeun ngawarnaan gambarna: uyah tina kobalt, titanium, séng oksida, kalium dikromat atanapi hidrat férik.

Sanaos anu hideung nyaéta salah sahiji anu ngahasilkeun sahenteuna alergi, henteu dibebaskeun pisan kumargi salah sahiji komponénna nyaéta paraphenylenediamine. Sabalikna, tinta anu nyababkeun réaksi alérgi paling beureum nyaéta beureum, sabab éta ngandung raksa.

Alergi tato: kumaha nyegah aranjeunna

Kontak dermatitis: moal dianggap lulucon

Kontak dermatitis: moal dianggap lulucon

 

Dermatologists ti Osaka School of Medicine ditangtukeun yén sababaraha urang dina résiko tinggi gaduh dermatitis kontak sistemik nalika aranjeunna parantos ditato nganggo mangsi beureum. Subjék parantos ngembangkeun alergi kana raksa anu diwujudkeun nalika aranjeunna nyeupan lauk sareng konsentrasi éta.

Rumah Sakit Universitas Umum Valencia, saatos mariksa sababaraha pasién anu ditato inféksi parah, tumor, réaksi granulomatous sareng alergi kontak, mutuskeun hubungan anu caket antara ieu sareng rajah (khusus anu beureum)

Alergi kana salep kortikosteroid

Alergi kana salep kortikosteroid

Khususna, saatos ningali kasus pasién anu ngagaduhan dermatitis kontak alérgi saatos dilarapkeun salep kortikosteroid disarankeun ku seniman tato anjeun (salep Terra Cortril®) mutuskeun yén tato kedah diperhatoskeun dina kelompok faktor résiko pikeun ngembangkeun alergi kana hidrokortison.

Penting pikeun seniman tato anu sateuacanna ngalaksanakeun a tés alergi tina komponén tinta anu bakal anjeun terapkeun; Éta diwangun ku nerapkeun tambalan dina tonggong sareng alérgi sareng ngantepkeun salami 48 jam. Upami teu aya réaksi, tiasa ditato. Entong percanten ka seniman tato anu henteu nawiskeun buktina.

Tungtungna émut yén aranjeunna tiasa dipasihkeun inféksi kulit lokal baktéri sareng mikroba baktéri kusabab kurang kabersihan, janten penting pisan yén pendirian nawiskeun sadayana jaminan kaséhatan sacara sah diperyogikeun sareng turutan pitunjuk anu dipasihkeun pikeun perawatan tattoo.

Inpormasi lengkep - Naon tinta tato didamel?

Sumber - Actas dermo-sifiliográfica, Puleva salud

Poto - Taringa, Dermatologo.net, Actas dermo-sifiliográfica


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

28 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Gloria Gonzalez cenahna

    Halo, kuring gaduh tattoo dina panangan sareng anu nyababkeun kuring alergi tapi henteu warna beureum sareng henteu hideung ... éta warna calypso ... Abdi hoyong terang salep naon anu anjeun tiasa mésér atanapi naon perlakuan anu kedah dipilampah. .. Mugi waleran anjeun. Abdi ti wilayah QUILLOTA KALIMA CHILE.

    1.    Antonio Fdez cenahna

      Halo Gloria, nalika rajah janten katépaan atanapi ngahasilkeun alergi anu penting, hal anu paling saé anjeun tiasa lakukeun nyaéta buka dokter gancang-gancang. Ieu bakal nyegah masalah janten parah. Sing salamet!

  2.   jean charles cenahna

    Wilujeng siang, kuring gaduh dua tato anu kaserang inféksi, kuring ngagaduhan alergi anu pikareueuseun sareng unggal-unggal ngembangna ngalangkungan suku kuring, kuring sapertos kieu salami 5 dinten.

    1.    Antonio Fdez cenahna

      Halo, hal anu paling saé anjeun tiasa lakukeun nyaéta buka dokter gancang-gancang. Salam sareng tong sono!

  3.   Camila cenahna

    Halo, kuring gaduh tato anu pink sok nyababkeun kuring sababaraha jarawat leutik dina warna tapi tanpa peurih sareng nyeri ... kuring angkat ka ahli dermatologis sareng anjeunna ngawartoskeun kuring yén éta alergi kana pigmén éta anu panginten langkung-langkung awak kuring asimilasi tapi yén éta henteu hariwang sahenteuna di bumi kuring?

    1.    Ted cenahna

      Halo, hal anu sami kajadian ka kuring salaku Camila, ngan ku warna Beureum, aranjeunna nyarankeun Gluvacida atanapi Neosporin,

      1.    jean sandro cenahna

        Abdi gaduh tbn bola drgon z anu beureum tetep henteu nyageurkeun anu koneng na ogé kuring hoyong terang naon anu kuring maot seueur hal tina warna beureum tbn anu kuring gaduh ogé ruam tapi di sekitar daérah éta ngan ukur aranjeunna nyarankeun kuring

  4.   gizzel cenahna

    Halo, kuring ngagaduhan tattoo mangsi hideung saminggu satengah ka pengker sareng dua dinten ka pengker kuring mimiti bénjolan leutik di sapanjang kontur tattoo na. tapi henteu dieusian. Naon anu kuring tiasa laksanakeun atanapi naon anu kuring tiasa panawaran pikeun miceun éta?

  5.   marsupial cenahna

    Abdi ngagaduhan rajah 4 bulan sareng sajam ka pengker kuring ngagaduhan réaksi alérgi, kaleresan rendah kuring kedah sering angkat ka dokter kulit sareng anjeunna resep krim anu henteu murah pisan .. Kuring ngarasa anéh yén kuring bakal hudang sareng alergi saatos sababaraha bulan ..

  6.   Sebastian cenahna

    Halo, kuring masihan koméntar kana kasus kuring 10 taun ka pengker kuring ditato sareng sadayana leres leres 7 taun ka pengker kuring nyekel allegia ka logam, nonton, tombol calana jsb. Sareng ayeuna kuring hoyong ngalakukeun attuaje sareng kuring henteu terang naha ieu bakal nganyenyeri kuring. Tatu lawasna saé sareng kuring henteu kantos ngalaman masalah tapi parantos yuswa 10 taun sareng alergi éta engké sanaos sababaraha nunjukkeun yén tinta tetep kedah nolak éta upami éta alérgi ka aranjeunna sanaos éta parantos sepuh. pikeun alesan ieu kuring nanya.

    Éta penting pisan sabab dina 3 dinten kuring kéngingkeun rajah

  7.   Maria Elena cenahna

    Halo, masalah kuring mirip anu dilaporkeun. Saatos 4 sasih tato kuring warna beureum tina rajah kuring kuring alérgi, peurih sareng kulit di daérah éta janten radang. Abdi hoyong terang naha ieu tiasa dibalikkeun.? Naha bakal ngalirkeun waktos? Naha tiasa nambahan? Punten upami aya anu terang perkawis na ..? Hatur nuhun!

    1.    Antonio Fdez cenahna

      Halo María Elena, tina naon anu anjeun carioskeun, naon anu nyababkeun anjeun réaksi alérgi mangrupikeun sababaraha komponén tina mangsi beureum anu dianggo ku seniman tato dina jamanna. Tina pangalaman pribadi (hal anu sami kajadian sareng kuring kalayan salah sahiji rajah kuring, sareng kuring ngagaduhan langkung ti 15), kuring tiasa nyaritakeun yén éta mangrupikeun hal anu samentawis sareng jauh pisan dina waktosna. Anggo pelembab pikeun nenangkeun daérah sareng pastikeun kulitna bernafas sareng leres diéparasi. Réaksi alérgi ngan ukur bakal tahan sababaraha dinten sareng bakal turun. Tangtosna, ka payunna (unggal sababaraha bulan) éta tiasa némbongan deui. Dina kasus naon waé sareng upami alergi penting, anjeun kedah gancang ningali dokter.

      Ngawangkong ngeunaan alergi kana mangsi tato seueur pisan. Sawatara waktos ka pengker kuring unggah pidéo kana saluran YouTube kuring dimana kuring nyarioskeun réaksi alérgi anu tiasa ditimbulkeun ku ink tato sareng naon anu tiasa dilakukeun upami rajah nyababkeun alergi. Kuring mamatahan anjeun pikeun ningali →

      https://www.youtube.com/watch?v=NoHdTlGu3gA

  8.   Monse cenahna

    Kuring nembé ngagaduhan tato dina taktak kuring sareng kuring ngagaduhan ruam anu kuring tiasa lakukeun nyaéta normal sabab éta bakal kaluar

    1.    Antonio Fdez cenahna

      Halo Monse, naha daérah beureum? Naha baruntus nyebar? Kuring nyarankeun yén anjeun nyobaan ngabersihan daérah ditato ogé, oléskeun krim anu anjeun anggo pikeun ngubaranana sareng upami henteu dikirimkeun, angkat ka seniman tato atanapi dokter. Sing salamet!

  9.   luviayvette hernandez rodriguez cenahna

    Hai, abdi yvette sareng kuring ngalaman alergi parah, kadang kuring henteu terang ako pk tapi kuring hoyong tattoo tapi kuring sieun kusabab alergi kuring, naha anjeunna parantos kaserang panyawat jantung sareng pre -kamasan?

    1.    Antonio Fdez cenahna

      Tina naon anu anjeun carioskeun, kuring bakal ngobrol sareng seniman tato pikeun mendakan jinis tinta anu anjeunna anggo nalika nyetak sareng terang komposisina upami éta ngagaduhan unsur anu tiasa ngabahayakeun anjeun. Nanging, upami kuring dina posisi anu langkung saé mah moal ditato. Sing salamet!

  10.   Mauro cenahna

    Hai! Kuring ngagaduhan tato seuneu dina suku katuhu kuring, sareng ngan ukur dina bagian beureum kuring ngagaduhan kulit anu meradang. Dina kaseueuran rajah, bagéan beureum parantos disembuhan ayeuna, tapi dina tonggong suku éta masih kénéh dibara, éta ngan ukur salah sahiji tip tina seuneu sareng éta warna beureum. Maca laporan ieu nyéépkeun kuring langkung tenang nalika kuring terang yén warna beureum ngabahayakeun, tapi kuring panasaran naha anjeun tiasa nyarankeun naon-naon pikeun tonggong kuring. Sésa tinta beureum parantos diageurkeun sakedik-sakedik, tapi masih aya masalahna.

    1.    Antonio Fdez cenahna

      Halo Mauro, idéalna nyaéta di daérah ieu anjeun teras-terasan ngalakukeun pangobatan sadidinten sareng nerapkeun krim pikeun sababaraha dinten deui. Upami peradanganna henteu ngaleungitkeun, anjeun kedah nganjang ka dokter. Sing salamet!

  11.   Clara cenahna

    Hai, abdi Clara, kuring ngagaduhan kulit atopik, kadang kuring alérgi kana panonpoé, kana krim atanapi gél anu lami kuring anggo sareng badé ngéngingkeun tato minggu ieu, kuring ngobrol sareng rajah kuring seniman sareng anjeunna ngawartoskeun kuring yén teu aya masalah sareng anjeunna masih bakal nyarios sareng anjeunna nyebarkeun inks pikeun mastikeun, sabab ogé, kuring alérgi kana kobalt ...

    1.    Antonio Fdez cenahna

      Halo Clara, penting pisan yén seniman tato pastikeun unsur-unsur anu ngawangun tinta anu anjeun bakal ditato pikeun mersihan keraguan. Upami tinta teu ngagaduhan komponén anu anjeun alergi, anjeun henteu kedah ngagaduhan masalah. Sing salamet!

  12.   griselda cenahna

    halo kuring ngagaduhan tato dina pigeulang kuring ngeunaan 3 bulan ka pengker sareng sakitar rajah kuring gaduh titik hideung dina jero kulit ti jaman ka jaman kuring ngaraos rada peurih dina jero kulit Abdi hoyong ningali upami aya anu tiasa ngabimbing kuring kana naon anu kuring gaduh

  13.   Mauro cenahna

    Saminggu katukang kuring ngagaduhan tato mangsi hideung dina panangan abdi. Kuring mimiti ngagaduhan jarawat di sekitar tattoo sareng outline na beureum (sapertos dina poto "alergi kana salep kortikosteroid".
    Naon anu kuring kedah lakukeun? Ngeureunkeun nganggo salep sareng miharep rajahna tiasa sembuh? Naha anjeun ningali dokter? Ngarobih salep sanés tanpa kortikosteroid?

    Hatur nuhun pisan.

  14.   Luis Enrique cenahna

    Halo .. Abdi dina tattoo anu sami tapi warna na dicekel kalayan alus sareng lancar ... masalahna nyaéta mangsi hideung anu kuring resep sapertos welts .. chip anu anéh henteu lancar sapertos coleres, naon anu kuring tiasa lakukeun ?? ?

  15.   Tony cenahna

    Kuring mairan sasaruaan kuring, kuring ngagaduhan alergi, panangan abdi ngabareuhan kusabab mangsi héjo, aranjeunna masihan abdi suntikan abapena anu saé sareng énjingna panangan abdi parantos langkung saé tapi awak kuring ngusir tinta sareng kuring ampir teu cicing . tina warna

  16.   Ronny malaikat Cardona Torres cenahna

    Halo, kabogoh kuring ngadamel rajah sareng sakedik, tato beureum dina dinten ka 3 kaluar, alergi anu seueur pisan dina tonggongna sakitar tato sareng sababaraha dinten saatosna Sele Quito tapi jerawat anu nyeri sareng nanah mimiti muncul sareng anjeunna ngagaduhan 4 I parantos nganggo seueur krim sareng kuring gaduh sakedik waktos kanggo ningkatkeun deui. Batur tiasa ngabantosan kuring. Kuring hariwang pisan, hatur nuhun.

  17.   Jan carlos tafur cenahna

    Hai! Abdi ngagaduhan rajah sareng 15 dinten ka pengker séhat sareng ayeuna 4 dinten ka pengker kuring ngalaman alergi dina warna beureum tapi éta jarawat sareng peurih, tapi kuring nyéépkeun krim anu ngalemeskeun peurih sareng kuring henteu terang naon anu kedah dilakukeun

  18.   Jan carlos tafur cenahna

    Hai! Abdi ngagaduhan rajah sakitar 1 sasih 15 dinten kapengker tatto anu séhat sareng ayeuna 4 dinten ka pengker kuring ngagaduhan alergi dina warna beureum tapi éta jarawat sareng peurih, tapi kuring nyéépkeun krim anu ngalemeskeun gatal sareng kuring henteu terang naon anu kedah dilakukeun

  19.   aldana yanel ormeño cenahna

    Alus, kuring ngagaduhan tato sakitar 2 minggu ka tukang dina tonggong kuring sareng kaleresan parantos nyeureud kuring dugi ka ayeuna, sareng di jero taruage ngan ukur dina hiji bagian aranjeunna kaluar janten pimples beureum leutik, naon sababna?

bool (leres)