Tato Tangan Fatima atanapi Hamsa, hartosna sareng karakter mistis

Tato tina leungeun fatima dina nape

Nalika di Tato urang parantos nyarios dina kasempetan ngeunaan Panangan Fatima atanapi Hamsa, urang parantos pas pikeun ngahaturanan tulisan anu lega pikeun jinis tato ieu. Tato anu, di sisi anu sanés, parantos meunang popularitas dina sababaraha taun terakhir kusabab simbulna sareng hartosna. Hayu urang émut yén ramo panangan Fatima aranjeunna gaduh karakter mistis anu ngajantenkeun aranjeunna pikaresepeun. Teu kakantun bentukna.

Tato Fatima, Jamsa atanapi Hamsa (ditarjamahkeun jadi lima dina basa Arab) ngagambarkeun salah sahiji unsur budaya muslim anu paling dikenal. Sakumaha urang nyarios sareng kusabab karakter mistisna, éta mangrupikeun klaim anu hébat dina dunya tato. Hamsa ti saprak jaman baheula ku budaya Muslim nyoba ngahijikeun nagara-nagara dina konflik.

Asal sareng hartos tina Hand of Fatima atanapi Hamsa

Leungeun tato fatima dina panangan

Tapi naon ari Asalna, simbolisme sareng hartos tina Hand of Fatima atanapi Hamsa? Sakumaha anu bakal urang tingali engké, éta mangrupikeun simbol multikultural kumargi, salian ti budaya Arab, urang ogé mendakanana dina budaya Yahudi. Simbol ieu diwakilan ku panangan terbuka dimana soca tiasa ditingali. Sedengkeun di daérah pangaruh Yahudi disebut Hamsa, dina agama Islam anu sanésna dikenal salaku "Tangan Fatima".

Sanaos asal usulna masih kénéh ditutupan ku misteri, nepi ka ayeuna sababaraha téori ngeunaan asal muasal simbol ieu masih kénéh dianggap. Dina hiji sisi kami ngagaduhan santo pangreksa Carthage, dianggo ku Phencians salaku simbol déwi Tanit na. Di Mesopotamia (naon anu urang terang ayeuna salaku Irak) éta parantos diwakilan salaku pesona panyalindungan anu ogé ningkat kasuburan.

Nalika nampilkeun ramo panangan Fatima, urang ningal yén anjeunna teras-terasan némbongan ku tilu ramo manjang, bari sakalian jempol sareng ramo alitna melengkung. Soca jero anu aya dina dampal panangan nyaéta Diwakilan pikeun nyingkahan panon jahat sareng dengki. Numutkeun ka sababaraha legenda, Hamsa ogé diwakilan pikeun ngajagi tina dengki, katingalina goréng sareng kahoyong daek.

Sanaos sigana henteu aya hubunganana, upami anjeun ningali sacara raket, anjeun bakal ningali seueur tato Hamsa ditingalikeun di gigireun sababaraha lauk, ieu kusabab dipercaya yén lauk ogé mangrupikeun simbol pelindung ngalawan panon jahat sareng narik anu saé kabeneran. Ku cara kieu ku ngagabungkeun kadua unsur, kahontal panyalindungan anu langkung ageung ngalawan panon jahat.

Tato hamsa pangsaéna dina warna

Tattoo leungeun Fatima warna na

Pribadi, kuring resep tato ieu dina warna. Sareng éta kusabab bentuk sareng detil na dampal leungeun Fatima, anjeun tiasa maénkeun kalayan rupa-rupa warna pikeun ngagaduhan tattoo anu hirup pisan jeung panon-catching. Gumantung kana jinis warna anu dianggo sareng digabungkeun, urang tiasa kéngingkeun hasil anu sami sareng tato tangkorak Méksiko.

Sareng hideung? Leres, dina warna hideung tato ieu ogé katingali saé. Sanaos kuring sacara pribadi resep kana warna, kuring henteu tiasa nolak yén dina kasus awéwé, upami aranjeunna tatoan leungeun Fatima, ngalakukeun éta hideung ku garis anu hadé sareng ati-ati, hasilna mangrupakeun rajah anu hipu sareng sensual bahkan . Komo deui gumantung kana tempat tattoo na didamel.

Ogé kalayan ramo nyebar

Leungeun Fatima dina pigeulang

Leungeun hamsa tiasa diwakilan ku dua cara:

  • Kalayan ramo nyebar
  • Kalayan ramo ditutup babarengan

Dicarioskeun yén desain anu munggaran ngagambarkeun kakuatan pikeun ngajauhkeun kajahatansedengkeun anu terakhir mangrupikeun simbol tuah.

Tato tangan hamsa henteu ngan ukur héran kusabab desain sareng penampilan na, tapi ogé dirojong ku nilai budaya sareng tradisi anu beunghar. Simbolna turun tina sagala rupa agama, kaasup, sakumaha anu parantos urang sebatkeun, Islam, tapi ogé ti Yudaisme bahkan Kristen. Pamakéan anu paling lami tina hamsa éta ti saprak Irak salian ti dijagaan salaku panyalindungan sareng kekebalan tina panon anu jahat, ogé dipercaya yén saha waé anu ngagaduhan éta aman dimana waé aranjeunna angkat. Ieu alesan anu mimiti sareng utama kunaon seueur jalma gaduh hamsa dina liontin, gelang, anting sareng ayeuna ogé dina tato, sahingga éta salawasna ngiringan sareng ngajagi aranjeunna dimana waé aranjeunna angkat.

Salaku tambahan, panangan hamsa ogé dipaké atanapi dicekel sabab ngabantosan tetep aman tina jalma anu ngirim énergi goréng ku panon kusabab, contona, dengki atanapi ambek-ambekan.

Soca dina panangan hamsa langkung nguatkeun perlambang panyalindungan tina kajahatan. Soca sering ngarujuk ka panon Horus, anu hartosna urang bakal tetep diawasi sareng dimana waé anjeun nyumput, sabab anjeun moal tiasa kabur tina émutan eling anjeun nyalira.

Khamsa

Leungeun Fatima warnana

Tina hamsa ogé katelah 'khamsa' anu mangrupikeun kecap Arab anu hartosna 'lima' atanapi 'lima ramo panangan'. Pikaresepeun kumaha simbol ieu ditampi dina agama anu béda ku alesan anu béda. Heran, sadaya hartos sareng alesan ngagolak kana implikasi sareng hartos anu sami: kaamanan sareng perlindungan ti batur sareng énergi anu goréng.

Simbol tangan Hamsa dina Islam

Upami anjeun nuturkeun Islam, anjeun bakal terang yén lima ramo éta tiasa ngagambarkeun lima rukun Islam. Ieu nyaéta:

  1. Shahâda-Ngan aya hiji Gusti sareng Muhammad mangrupikeun utusan Allah
  2. Solat-Solat 5 kali sapoé
  3. Sedekah ka zakat-da anu butuh
  4. Sawm-puasa sareng ngendalikeun diri salami Ramadhan
  5. Ibadah haji, anu nganjang ka Mekah sahenteuna sakali salami hirupna

Alternatipna, simbol ieu ogé dikenal salaku The Hand of Fatima, pikeun émutan putri Muhammad Fatima Zahra.

Simbol tangan Hamsa dina agama Yahudi

Tato Hamsa hideung

Upami anjeun asalna ti kulawarga Yahudi, maka hamsa dipercaya ngalambangkeun ayana Gusti dina sagala rupa anu aya di dunya ieu. Lima ramo tina simbol ieu ogé dipaké pikeun ngingetan anu ngagaduhan tato ngagunakeun sadayana panca indera pikeun muji ka Gusti. Sababaraha urang Yahudi ogé yakin yén lima ramo éta ngagambarkeun lima buku Taurat. Éta ogé katelah panangan Miriam, adina sepuh Musa.

Simbol Tangan Hamsa dina Agama Kristen

Nalika ngeunaan agama Kristen, sababaraha sumber nyarios yén panangan hamsa nyaéta leungeun Virgin Mary sareng ngalambangkeun feminitas, kakuatan sareng kakuatan. Sababaraha kali, simbol lauk Christian ogé dilebetkeun sareng desain ieu salaku lapisan luar panon lauk (Ichthys). Éta dianggap simbol Kristus. Dina sababaraha budaya, lauk ogé dipercaya keuna ku panon jahat.

Henteu janten masalah naon budaya anu anjeun gaduh, naon agama anjeun atanapi naon anu anjeun percanten, anu penting nyaéta lamun anjeun tato tangan hamsa anjeun anjeun sadar yén pikeun anjeun éta hartosna aya artina sareng tanpa ragu, anjeun bakal ngagem éta rajah kalayan kareueus pisan. Rezeki, perlindungan, kaamanan sareng kulawarga mangrupikeun hartos anu paling penting pikeun tato geulis ieu anu dipikacinta ku seueur jalma.

Dimana kéngingkeun rajah tangan Fatima?

Leungeun Fatima dina panangan

Sedengkeun pikeun daérah awak mana anu langkung pikaresepeun pikeun kéngingkeun rajah tangan Fatima atanapi HamsaUpami urang perhatoskeun galéri gambar di handap ieu, anjeun bakal ningali yén seuseueurna milih milih éta dina tonggong, beuheung atanapi dina salah sahiji sisi dada. Leres, aya jalma anu wani tato éta ku nyalira, tapi salah sahiji situs anu disebatkeun di luhur langkung saé.

Urang kedah émut yén éta mangrupikeun rajah anu kedah ngagaduhan ukuran anu sedeng atanapi bahkan ageung pikeun langkung ngaapresiasi sadaya detil na. Upami teu kitu, sababaraha sihir na leungit. Naha pikaresepeun pikeun ngagabungkeun sareng elemen séjén? Nya, bari dina kasus anu sanés kuring biasana nyarankeun ngagabungkeun desain utama sareng elemen sanés, dina hal ieu, tato ieu sampurna sanaos dilakukeun nyalira.

Ok ayeuna Urang kedah émut yén tato tina panangan Fatima langkung seueur tibatan panangan saderhana kalayan tilu ramo manjang sareng dua anu sanésna melengkung.. Sakumaha anu parantos kami sebatkeun dina poin-poin sateuacanna, jinis-jinis elemen sanés sapertos panon batin kedah dilebetkeun sareng sababaraha lauk alit ogé bakal masihan sentuhan anu langkung asli pikeun tato urang. Tanpa ado salajengna, kami nyayogikeun anjeun galeri rupa-rupa tato tina leungeun Fatima sahingga anjeun tiasa kéngingkeun ideu pikeun tato anjeun salajengna.

Poto Tato Tangan Fatima (Hamsa)

Handap anjeun gaduh éksténsif Galéri poto tato ku Hand of Fatima janten anjeun tiasa kéngingkeun ideu ngeunaan daérah sareng gaya anu anjeun tiasa rajah:

Tulisan anu aya hubunganana:
Ngan pikeun énggal super: kumaha cara tato dina XNUMX léngkah anu gampang

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

9 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Melissa rojas cenahna

    Abdi resep tattoo ieu. Naha anjeun? Abdi resep hartosna, sareng éta ogé ngandung hartos langkung pikeun kuring.

  2.   juani cenahna

    tattoo hébat

  3.   monmon cenahna

    Inpo na parantos ngabantosan kuring pisan sareng ogé ti ayeuna kuring nyanghareupan anjeun. Hatur nuhun!

  4.   Zulma cenahna

    Halo, abdi resep tato, sabaraha hargana langkung atanapi kirang?

    1.    Gerald cenahna

      Kuring henteu terang naha anjeun henteu acan ngalakukeun éta, tapi naroskeun sareng hargana langkung atanapi kirang tina 60 dolar, tapi éta ogé gumantung kana daérah (nagara anjeun ti mana)

  5.   Laura cenahna

    Tiasa batur nyaritakeun naon artina tattoo ieu tapi panon na ku cimata

  6.   Gerald cenahna

    Kuring gaduh patarosan anu ngeusi kuring panasaran, kuring parantos seueur milarian tato ieu, tapi kuring ngan ukur ningali desain anu dikandung ku awéwé, naha lalaki ogé tiasa ngalakukeun éta? Abdi hoyong ngalakukeunana, tapi kuring ngarasa yén éta langkung ti tato feminin ...

  7.   Nela zavala cenahna

    Tulisan anu saé anu ngahargaan Gambar. Pedaran anu saé pisan sareng analisis simbolisna sami sareng sadayana sareng unsur-unsur anu ngawangun Hand of Fatima atanapi Hamsa sareng pendekatan ti béda-béda agama. Saatos maca sareng ngartos hartosna, kuring ayeuna pikaresepeun pikeun nganggo rajah sapertos kitu. Hatur nuhun.

  8.   RealCastle.! cenahna

    Mangrupikeun rajah anu saé pisan sabab sajarah na ngagaduhan seueur hal sareng hartos pikeun masing-masing jalma anu ngagaduhanana, kuring reueus ngagaduhan fragmen anu saé