Sakola heubeul: gaya langgeng

The Old School mangrupikeun gaya tato

Fuente

Naon anu leuwih mitis di dunya tattoo ti haté kalawan frase "Cinta Ibu", sababaraha swallows hipu, atawa pinup geulis dina panangan? Sakola kuno mangrupikeun gaya tato anu dipikanyaho sareng dipikanyaho deui ku anu resep tinta dina kulit, sareng sigana salah sahiji pangkolotna di dunya barat -Sareng mugi bangsa barbar ngahampura kuring, sabab aranjeunna parantos tato, hartosna sajarah kontemporer.

Tato gaya sakola kuno nyaéta naon anu ku nini urang sok disebut "tato pelaut", sareng sanés tanpa alesan dina pihakna: gaya ieu sumping langsung ku para pelaut (utamana Inggris, sigana) anu ngalayar sagara dina abad ka-XNUMX. anu diserep ku téhnik tattoo urang Polinésia, nyandak catetan alus ngeunaan prosés, sarta dibawa ka Éropa waktu éta. Engké, kusabab alesan anu écés sapertos migrasi para pelaut ieu ka tanah énggal sapertos Amérika Serikat, éta mimiti nyebarkeun sareng tungtungna disebut. tato tradisional AmérikaSareng éta kumaha urang terang ayeuna.

Seniman munggaran sapertos kitu, jalma-jalma anu ngadedikasikeun diri ampir sacara éksklusif pikeun profesi tato ieu, aranjeunna mecenghul di dinya dina ahir abad ka-XNUMX sarta miboga moméntum dina abad ka-XNUMX. Ngaran kawas Hildebrandt, Ed Smith, Ben Corday, pasangan Wagner (Maude jeung Gus), Hoffmann ... tanpa forgetting well-dipikawanoh Sailor Jerry.

Leuwih taun, utamana sanggeus Perang Dunya II sarta utamana di Amérika Serikat, ngaran ieu jadi entrenched dina tattoo koléktif jeung seniman hébat mecenghul anu terus nepi ka poé ieu. Desain tradisional ieu, mindeng dikaitkeun jeung kajahatan jeung "domba hideung" masarakat, ogé ngadegkeun, sanajan kiwari (hatur nuhun kana normalisasi dunya tato) aranjeunna ditempo salaku desain otentik nu teu kaluar tina gaya.

Dina kesederhanaan aya rasa

Téhnik seniman tato munggaran tina gaya ieu parantos lami dibandingkeun sareng alat anu aya dina seniman tato ayeuna, khususna dina hal mesin sareng bahan. Lantaran kitu gambar kungsi jadi basajan sabisa jeung garis nu characterize gaya ieu jadi loba éta garis kandel, pisan ditetepkeun na enya, warni, kalawan kelir dasar nu paling dipaké (hideung, héjo, beureum ...). Salian kanyataan yén kamungkinan jalma anu tato pelaut, sanajan lila maranéhanana husus dina seni tato, éta malah pelaut séjén atawa jalma anu kaahlian artistik teu paling refined.

Sareng saatos kelas sajarah ringkes ieu, urang badé nyorot titik anu paling penting pikeun ngaidentipikasi gaya tradisional ieu:

Anu mimiti, sareng panginten anu paling penting: garis. A tattoo gaya tradisional alus kudu boga garis kandel, ditandaan, tapi pisan teguh tur kuat.. Seniman nyebutkeun yén gaya tradisional teu basajan persis alatan kesederhanaan tapi kakuatan garis.

Titik konci anu sanés nyaéta warna, kami parantos nyarios yén dina tato tradisional ieu dumasar kana warna dasar, sabab mimitina aranjeunna paling gampang dipilari sareng anu umurna paling saé (inget yén jalma anu ngagem tato ieu mangrupikeun jalma anu kakeunaan. loba jam gawé di panonpoé). Beureum, koneng, héjo, tangtosna hideung... warna padet sareng kuat. Salila sababaraha taun aranjeunna tetep satia kana desain awal ieu, sareng jarang ningali tato sakola lami anu saé kalayan warna anu aya di luar palette ieu.

Sareng hiji aspék anu nyiptakeun kontrovérsi nyaéta desain. Éta sigana saderhana pisan, saderhana, gambar anu ampir tiasa dilakukeun ku budak leutik ... Tapi dina sababaraha kali aranjeunna gambar lengkep sareng pikeun ngajaga éstétika garis kandel desain anu, nurutkeun tattooists tina gaya sejen, rada pajeulit pikeun ngalakukeun bari ngajaga panggih jeung gaya jadi ciri tina ieu karya seni tradisional.

téma sakola heubeul

Dasar nyaéta téma desain, sabab sanajan gambar naon waé tiasa "sakola heubeul", aya sababaraha anu langkung seueur hubunganana sareng hakekat sareng sajarah tato tradisional sorangan.

Anu pangkolotna, kusabab asal-usulna, nyaéta anu aya hubunganana sareng maritim sareng pelaut: anchors kasar, kapal badag nu bisa nempatan sakabéh bék, béntang laut… Didaptarkeun di dieu ogé ngelek, aranjeunna dipaké pikeun dipigawé dina pasangan sarta hiji ieu tattooed nalika ninggalkeun perjalanan jeung lianna di jalan balik, manuk ieu simbol tina longing atawa harepan.

Ogé pisan has anu desain patali naon ieu dianggap "hirup goréng" kayaning gambar tina dadu, kaulinan kartu, atawa inuman desain patali.

Janten salaku tato dina taun-taun awal éta mangrupikeun hal anu ampir sacara éksklusif pikeun lalaki (saleresna, awéwé anu katelah ngagem tato sigana mangrupikeun kulawarga seniman tato atanapi awéwé anu disebatkeun hirup goréng salaku palacuran), seueur anu. desain anu patali jeung awéwé geulis sabab bisa mermaids, pinups, India jeung cowgirls… Jeung patali jeung cinta kawas hate langgeng nu maranéhna bisa nambahkeun keris, cucuk, atawa tanda.

Tur jadi jauh review ringkes naon tattoo sakola heubeul. A klasik, gaya timeless nu preserves hakekat otentik naon dunya tato. Nalika anjeun gaduh desain énggal dina pikiran sareng anjeun henteu terang gaya naon anu anjeun pikahoyong, ieu mangrupikeun pilihan anu pangsaéna!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.