Tato tradisional Jepang: Ainu

Tato Jepang Tradisional

Saliyane ing tato tradisional Jepang sing wis dingerteni, kayata karp, samurai utawa bunga sakura, ing Jepang ana macem-macem jinis tato liyane tradisional ora kondhang.

Ing artikel iki, kita bakal bisa ndeleng sawetara tato tradisional Jepang sing beda banget, sing wanita Ainu nggawe rai kanthi paling ora desain sing apik. Maca terus kanggo ngerti luwih akeh!

Sapa Ainu?

Gambar Tato Jepang Tradisional

Ainu minangka masarakat pribumi sing manggon ing Pulo Jepang sisih lor, Hokkaido. Dheweke minangka wong kuno sing teka ing wilayah kasebut udakara 18.000 taun kepungkur, sawise jaman es pungkasan. Wis pirang-pirang taun diisolasi (dheweke ora nggawe lampiran Jepang nganti abad kaping XNUMX), Ainu ngembangake budaya dhewe.

Hubungane karo Jepang cukup sithik, amarga ing wiwitan abad kaping-XNUMX dheweke meksa Ainu supaya sinau basa Jepang lan ngasimilasi budaya sing beda.uga ninggali duweke dhewe, sing kalebu barang kayata korban kewan lan tato.

Dina iki, Ainu diwakili ing parlemen Jepang, lan ing taun 2019 pungkasane diakoni minangka masarakat pribumi Jepang, ngidini sampeyan nglindhungi budaya kanthi luwih efisien.

Tato ainu

Tato bear tradisional Jepang

Wanita Ainu duwe tradhisi sing kepengin weruh, amarga wiwit umur rolas taun, kontur cangkem ditato. Werna dipikolehi saka jelaga sing diasilake nalika ngobong kulit birch ing pot. Tato pertama wanita Ainu yaiku titik cilik ing lambe ndhuwur sing saya gedhe saya suwe. Sampeyan uga umume nganggo tangan lan tangan tato.

Kaya sing wis diandharake, tato kasebut saya gedhe lan mbentuk nalika wis suwe. Dheweke dianggep lengkap nalika umure 15 utawa 16 taun, nalika dianggep wanita kasebut wis diwasa lan umure bisa nikah.

Tato tradisional Jepang ndhelikake kejutan kayata adat istiadat Ainu, sing dadi langkah diwasa. Kandhani, apa sampeyan ngerti kutha ing Hokkaido iki? Apa sampeyan seneng karo tato gaya iki? Elinga yen sampeyan bisa ngandhani apa sing sampeyan karepake, tinggalake komentar!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.