Tato Samoa, sejarah kuna

Tato Samoa

ing tato Warga Samoa ndelok langsung marang asal-usule tato: malah tembung kasebut kayane asale saka 'tatau' Samoa, kanthi sejarah tato iki mesthi bakal nyenengake lan narik banget.

Yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan sejarah lan tradhisi tato Warga Samoa, kita wis siyap artikel iki kanggo nglegakake penasaran sampeyan, mula wacanen!

Legenda tato Samoa

Tato rai Samoa

Legenda ujar manawa ana loro kembare wadon kembar, Tilafaiga lan Taema, lagi nglangi saka Fiti menyang Samoa kanthi nggawa kranjang kebak bahan kanggo nggawe tato lan nyanyi lagu, dheweke ngaku mung wanita sing bisa nggawe tato. Nanging ing dalan, dheweke weruh kerang lan dheweke nyilem kanggo nggoleki, lan nalika metu saka banyu, lagune wis ganti: saiki mung wong sing bisa nggawe tato.

Etimologi 'tatau', bentuk asli tembung 'tattoo'

Tembung Samoa 'tatau' nuduhake akeh perkara, kalebu swara alat sing nyentuh kulit (ta, ta ...), asal saka tembung onomatopoeic sing uga bisa nuduhake tumindak nyerang, ngimbangi utawa uga ngormati. Dadi, 'Tatau' minangka tembung sing tegesé lan sugih banget, saliyane dadi "ibu" saka tembung "tato".

Kepiye carane nggawe tatto Samoa?

Tato bali Samoa

Tato Samoa ditindakake kanthi cara sing nglarani banget dening seniman tato lan loro asistene. Iki ngencengi kulit tato lan ngresiki sisa-sisa getih lan tinta utawa mbantu artis tato master apa wae sing dibutuhake.

Ing budaya Samoa, tato dianggep minangka ritus (kayata budaya liyane), dadi acara sing istimewa lan ritual banget ing kulawarga uga melu, sing menehi semangat utawa nyanyi kanthi jarak sing aman.

Sejarah tato Samoa pancen apik banget, bener? Kandhani, apa sampeyan duwe tato kaya iki? Apa sampeyan pengin nganggo klambi? Elinga yen sampeyan bisa ngandhani apa sing sampeyan karepake, gampang banget amarga sampeyan mung kudu menehi komentar!


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.