Tato tangga: koleksi desain lan makna

Wong sing munggah tangga, klasik

(Fuente).

Tangga. Unsur arsitektur sing bisa ditindakake kanthi saben dina sajrone urip. Kita kabeh ngerti manawa tangga minangka konstruksi sing dirancang khusus kanggo komunikasi macem-macem ruang sing ana ing macem-macem ketinggian. Nanging, sing ngerti sawetara wong iku duweke tegese lan / utawa simbolisme ing jagad seni awak. Lan tato tangga iku misuwur banget.

Ing artikel iki, kita bakal ngaturake awake dhewe kanggo nerangake lan rinci tegese tato tangga. uga nglumpukake macem-macem jinis desain supaya kabeh wong sing kepengin njupuk tato sing unsur utamane yaiku tangga ing awak sampeyan duwe kabeh informasi sing dibutuhake kanggo ngerti apa sing dilambangake tato iki, sing dadi luwih umum lan populer.

Tegese tato tangga

Tangga tumuju swarga

(Fuente).

Ana akeh makna sing bisa ditrapake ing tato andha, gumantung saka apa sing munggah, mudhun utawa uga elemen sing diiringi. Antarane tato paling populer kanthi elemen arsitektur sing menarik banget sing ditemokake:

Munggah menyang pencerahan utawa keturunan neraka

Ing pungkasan undhak-undhakan ana hadiah, ing langit iki

(Fuente).

Makna tato tangga yaiku, ing pangertene sing paling dhasar, dalan langsung menyang jagad sing ngluwihi kita, kalorone mudhun lan munggah. Yaiku, kudu mlaku ing andha kanggo mlebu swarga. Ing perkara munggah undhak-undhakan, utawa, kosok baline, neraka, yen mudhun saka undhak-undhakan. Kabeh gumantung karo jinis agama sing diadhepi.

Unsur-unsur sing ngancani undhak-undhakan biasane mripat, jam ...

(Fuente).

Iki tegese, pangertene ing undhak-undhakan uga minangka informasi penting kanggo ngerti apa tegese tato khusus iki. Dadi, undhak-undhakan sing munggah, bisa uga duwe ide babagan kemajuan, target pungkasan (utawa langit, kaya sing wis diandharake sadurunge), biasane dilambangake karo ujung tangga, sing bisa ditutupi kabut sing sumunar, kaya swarga, utawa bisa uga ngemot lawang sing nyebabake kahanan pencerahan anyar, kayata.

Tangga ing sadhuwure segara

(Fuente).

Ing sisih liyane, undhak-undhakan mudhun nuduhake keturunan menyang neraka lan biasane digunakake kanggo ngelingi jaman biyen sing kita terjun menyang kahanan sing rumit lan mula ora ana dalane. Tato bisa nggambarake keturunan kasebut, kayata, kanthi tangga sing mudhun nalika mudhun utawa kanthi tangga spiral, sing bakal dibahas ing ngisor iki, minangka simbol misteri lan kegilaan.

Tangga kanthi kembang teratai

Kadhangkala undhak-undhakan diiringi kembang teratai

(Fuente).

Iki uga alat lan sarana komunikasi karo sing ora dingerteni lan spiritualMakane umume ditemokake yen digabung karo kembang teratai lan unsur pewarna Buddha liyane. Yen ngono, tangga bakal dadi dalan sing nuntun kita menyang pencerahan, kanggo ngerteni diri (sing sabenere pralambang saka kembang-kembang sing apik iki).

Tangga spiral

Tangga spiral duwe akeh kemungkinan

(Fuente).

Kita uga kudu menehi perhatian khusus marang tangga spiral utawa spiral.amarga dheweke dianggep minangka simbol misteri. Sawetara adegan film mitos kedadeyan ing tangga alam iki, kayata, digunakake kanggo nuduhake rasa wedi marang dhuwure sing dialami dening protagonis Vertigo, dening Hitchcock, ing endi spiral, yaiku, bentuk tangga spiral, uga duwe peran dhasar.

Sabanjure, spiral dheweke minangka simbol pangowahan sing ora bakal mandheg, pati lan wungunipun, nanging uga edan ing pirang-pirang tumindak.

Tangga kanthi jam

Tuwuhe wong dilambangake karo tangga lan jam

(Fuente).

Iki minangka salah sawijining tato tangga sing paling umum lan populer, amarga pralambange ana ing kulawarga. Biasane dheweke makili utawa kulawarga, pasangan, bocah ... lan dheweke minangka simbol wektu sing digunakake bebarengan, nanging uga evolusi pribadi lan gabungan saka saben wong, amarga saka iku, tangga, sing nganggo makna iki, mesthi mundhak lan ora mudhun.

Tangga

Tato tangga

(Fuente).

Tangga bisa dianggep sepupu saka tangga sing isih dawa. Kaya iki cenderung ana gandhengane karo makna mistis lan dhuwur banget, amarga kaya sing wis kita gunakake, dheweke padha menyang swarga utawa pencerahan lan neraka, tangga uga duwe makna prosaik. Dheweke minangka simbol kanggo nggayuh tujuan, nanging tujuane bakal gampang, lan ora bakal dadi perjalanan spiritual sing dawa. Kosok baline, undhak-undhakan bisa dianggep minangka dorongan sethithik sing dibutuhake ing wektu tartamtu kanggo nggayuh apa sing bakal ditindakake.

Tangga nganti ora ono

Tato sing sederhana lan asli banget kanthi andha

(Fuente).

Tangga menyang endi wae, kaya tangga spiral, simbol misteri, nanging bisa uga nglambangake rasa bingung utawa uga pandangan sinis babagan urip, amarga undhak-undhakan dikarepake bisa tumuju ing endi wae, duwe tujuan. Tato tangga sing ora nggawa ing endi wae cenderung nggambarake perasaan kasebut nalika kita rumangsa dudu bagean, lan urip ora ana artine utawa tumuju ing endi wae.

Sabenere sih tato yaiku nyekel simbol sing ana gandhengane karo agama, kaya undhak-undhakan sing tumuju swarga, lan nguripake supaya duwe makna sing beda banget.

Apa sing menehi inspirasi nalika milih desain

Tangga spiral minangka simbol misteri

(Fuente).

Kaya sing wis dingerteni sajrone artikel, sanajan tegese tato tangga akeh lan beda-beda, kabeh duwe latar umum: spiritual lan mistik. Pramila dheweke dudu tato sing biasa digunakake ing warna. Ireng lan putih menehi sentuhan transendensi lan misteri sing ideal kanggo digandhengake karo makna tato, biasane gaya kanthi gaya lan garis sing apik, lan ukurane penting, luwih-luwih yen diiringi elemen liyane.

Tato Scalkera ing sisih mburi

(Fuente).

Nanging, Tato tangga gaya sederhana dadi umum, amarga bisa uga misterius banget. Kanthi garis sing apik banget lan ukurane luwih cilik tinimbang sing sadurunge, tato iki njaga warna ireng lan putih, nanging cenderung dikombinasikake karo elemen prosaik lan surreal sing luwih akeh, kayata lawang, planet ...

Tato tangga imajinatif

(Fuente).

Ing sisih liyane, Desain sing beda kanthi radikal umume digunakake ing tato tangga. Ing garis kasebut, garis kandel cenderung digunakake luwih akeh, lan warnane ora umum. Nyatane, desain utamane keren kanthi gaya tradisional kanggo menehi sentuhan santai.

Tato undhak-undhakan ora mistis

(Fuente).

Ing galeri tato tangga sing ana ing artikel iki, sampeyan bisa ngrujuk macem-macem jinis desain, tangga utawa konvensional utawa tangga spiral utawa spiral. Kaya sing sampeyan ngerteni, ana akeh wong sing milih simulasi tangga sing pungkasane minangka lawang akses menyang alam baka.

Sepur kanthi trek sing andha

(Fuente).

Muga-muga sampeyan bisa menehi inspirasi karo makna tato tangga sing rinci. Kandhani, apa sampeyan duwe tato kanthi gaya iki? Lambang apa kanggo sampeyan? Apa sampeyan milih escola sing realistis, tangga kanthi desain tradisional utawa, sebaliknya, ana sing unik lan asli?

Foto Tato Tangga


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.