Тетоважи на ангел на смртта

Тетоважи на ангел на смртта, тврди и темни

Тетоважите на ангелот на смртта се инспирирани од темна фигура, онаа на ангелот кој носи човечки суштества во задгробниот живот. Продолжете да читате за да дознаете повеќе!

Ангелска тетоважа

Тетоважи инспирирани од ангел

Ние ви даваме разни идеи во тетоважи на ангели, суштества кои се дел од религијата и митологијата, нудејќи одлични приказни.

Тетоважи на вратот на розарија

Тетоважи на вратот на розарија

Тетоважите со бројаница на вратот можат да не изненадат со различни завршетоци, но секогаш покажувајќи го истото значење и симболика.

Оригинална тетоважа на стрмнина страница

Симболика на келтска трикета

Селтик трикетра во тетоважи, ги откриваме сите тајни на овој симбол: потекло, значења и iosубопитност на една од најбараните тетоважи

тетоважа со мандала подлактица

Мандала тетоважи за мажи

Комплетна компилација на сите видови мандала тетоважи за мажи, покрај објаснувањето на историјата на оваа iousубопитна тетоважа со христијанско потекло.

Тетоважи од катрини

Компилација на тетоважи Катрина

Ние собираме неколку тетоважи на Catrinas. За мексиканската култура, Ла Катрина е официјален симбол на смртта. Може да се прикаже на различни начини.

Пагански и викански тетоважи

Постојат многу видови тетоважи, вклучувајќи пагански тетоважи или тетоважи на луѓето од Викан. Дали сакате да дознаете повеќе?

Папокот како центар

Идеи за тетоважа на папок

Папокот, како централен дел од телото, признава секакви тетоважи, овој напис ќе даде идеи за некои од нив.