Уреднички тим

Tatuantes е веб-страница на блогот Actualidad. Нашата веб-страница е посветена на светот на уметноста на телото, особено на тетоважи, но исто така и на пирсинг и други форми. Ние предлагаме оригинални дизајни додека имаме намера да ги обезбедиме сите информации за тоа како да направите тетоважи, нега на кожата итн.

Редакцискиот тим на Tatuantes е составен од страстни за светот на тетоважите и уметноста на телото среќни да го споделат своето искуство и знаење со вас. Ако и вие сакате да бидете дел од тоа, не двоумете се да пишете ни преку оваа форма.

Уредници

 • Вирџинија Бруно

  Писател на содржини веќе 7 години, сакам да пишувам за широк спектар на теми и да истражувам. Имам искуство во здравствени и нутриционистички прашања. Хоби ми се спортот, филмовите и книгите, а пишувањето, покрај статиите, меѓу другото имам објавено и книга со раскази!!

Поранешни уредници

 • Антонио Фдез

  Долги години сум страстен за светот на тетоважите. Имам многу и во различни стилови. Традиционална класика, маорски, јапонски, итн ... Затоа се надевам дека ви се допаѓа она што ќе го објаснам за секој од нив.

 • Нат Серезо

  Фан на нео-традиционалниот стил и ретки и откачени тетоважи, нема ништо како парче со добра приказна зад себе. Бидејќи не сум во можност да нацртам нешто покомплицирано од кукла од стап, мора да се согласам со читање, пишување за нив ... и секако да ги направам за мене. Горд носител на шест (начин на седум) тетоважи. Првиот пат кога се истетовирав, не можев да погледнам. Последен пат заспав на резилот.

 • Марија Хозе Ролдан

  Тетовирана мајка, наставник за дефектологија, психопедагог и страствена за пишување и комуникација. Обожавам тетоважи и покрај тоа што ги носам на моето тело, сакам да откривам и да учам повеќе за нив. Секоја тетоважа содржи скриено значење и е лична приказна ... вреди да се открие.

 • Сузана бодој

  Уште како мал бев јасна дека мојата работа е да бидам учител, но покрај тоа што можам да го направам реалност, може да се комбинира и совршено со мојата друга страст: Пишување за светот на тетоважите и пирсингот. Бидејќи тоа е крајниот израз на носење спомени и моменти што се живееле на кожата. Кој ќе стане еден, повторува и го кажувам од искуство!

 • Алберто Перез

  Јас сум страстен за апсолутно сè што е поврзано со тетоважите. Различните стилови и техники, нивната историја ... Јас сум страстен за сето ова, и тоа е нешто што покажува кога зборувам или пишувам за нив.

 • Серхио Галего

  Јас сум личност која отсекогаш била страствена за тетоважите. Да знам за нив, историјата, традицијата и како да се грижам за нив е хоби што го сакам. И, исто така, споделете го моето знаење за да можете да уживате во тоа.

 • Дијана Милан

  Роден сум во Барселона пред околу триесет и три години, доволно долго за една природно curубопитна и малку несовесна личност да ужива во учењето за тетоважите и колку тие се важни за глобалната култура. Исто така, веќе знаете дека „без ризик нема забава, нема болка без добивка“ ... Ако сакате да знаете сè за тетоважите, се надевам дека уживате во моите статии.

 • Фернандо Прада

  Мое омилено хоби се тетоважите. Во моментов имам 4 (скоро сите гикови!) И со различни стилови. Сигурно ќе продолжам да ја зголемувам сумата додека не ги завршам идеите што ги имам на ум. Исто така, сакам да го знам потеклото и значењето на тетоважите.