Panggihan toko tattoo pangkolotna di dunya, naha anjeun tiasa nebak sabaraha lami éta aktip?

Panangan tato

Naha anjeun kantos naros naon éta toko tattoo pangkolotna di dunya? Salah sahiji panginten mikirkeun jabatan baheula di Polinéria, panginten dina abad salapan belas, dibabawa ti bapa ka putra, khusus pikeun seni anu éndah rajah tradisional...

Tapi sanés sapertos kitu. Jawabanna bakal kaget anjeun. Terus maca pikeun terang langkung seueur!

Cindera mata asli sareng seumur hirup

rajah hideung bodas

Seueur, sababaraha taun ka pengker, langkung ti tujuh ratusdi Yerusalem teu acan aya kartu pos sareng peziarah anu badé ngalakukeun hal haji di jalan panas sareng berdebu di ibukota kedah nyandak jenis anu sanés recuerdo ka bumi.

Naha jamaah milih nyandak anu asli ieu souvenir dina kulit anjeun éta kirang anéh tibatan sorana. The urang Kristen aranjeunna biasa mawa tato silang sareng nami Kristus pikeun ngaidentipikasi dirina sorangan. Kalayan datangna tina datang ka Bumi Suci, ieu janten langkung umum sareng para palancong mimiti nyirian diri pikeun émut kana lalakonna ngalangkungan bumi sareng tempat éta bakti ka agama.

Tato jaman baheula sareng ayeuna

Yerusalem

Yerusalem, kota tempat ayana toko tattoo pangkolotna di dunya.

Kusabab Pariwisata agama Yérusalémhas pikeun ratusan taun, éta desain pang populerna Aranjeunna henteu seueur robih ti saprak éta. The jerusalem cross, gambar Kristen o cutatan latin nyaéta sababaraha potongan anu paling ditungtut.

Sanaos ayeuna teh parabot anu digunakeun nyaéta mesin tato, baheula prosés na mangrupikeun hal anu langkung kuli. Dina nyerat waktos prosedur ieu dijelaskeun; di mana kuring terang baranahan desain anu hoyong rajah ngalangkungan a kapang kai sareng areng di tempat anu dipikahoyong. Teras anjeunna seniman tato, kalayan bantosan a jarum anu sering dicelupkeun kana mangsi, Kuring ngahartikeun gambarna. Tungtungna, potongan réngsé disinféksi ku anggur.

Tempat leutik di Calle San Jorge

Toko tato interior

Pedalaman toko tattoo pangkolotna di dunya (Fuente).

Sareng ieu anu dimana Kulawarga Razzouk angkat ka tindakan. Opat generasi ka pengker kulawarga cicing di Yerusalem, sanaos anjeunna parantos tatto langkung lami: his karuhun aranjeunna diajar seni tato di Mesir sareng aranjeunna parantos aya hubunganana sareng garéja.

La familia mutuskeun pikeun netep di a lokal leutik di gang anu tiis sareng sempit, caket ka tengah, tapi sepi, ayeuna reueus ngagem a cartel nunjukkeun aranjeunna langkung ti tujuh ratus taun sajarah.

Kurung sedih

Tato

Hanjakalna, dina pertengahan abad ka, nalika perang Arab-Israél, éta Kulawarga Razzouk kapaksa ngungsi ka Yordan jeung seni tina tato pikeun jamaah haji leungit popularitas. Kana balik, kulawarga ngatur toko rajah ngambang salami sababaraha generasi, tapi sigana teu aya anak boga anu jaga bisnis kulawarga.

Tapi salah sahiji putra kulawarga, Wassim, éta ngarobah sagalana. Milikna Karep pikeun motor ngarah anjeunna janten resep tato jeung keur tradisi kuno tina kulawargana. Kabeneran anjeunna mutuskeun candak toko.

Final? bagja pikeun kulawarga anu dikhususkeun kana seni na

Tato ti tukang

Ti saprak éta, Bapana Wassim Anjeunna pensiunan sareng putrana ngurus toko sareng istrina, anu ogé resep pisan tato. Duaan diajar téhnik anyar y aranjeunna dimodernisasi toko, ogé anu desain jeung parabot, tah anu tradisi tetep hirup ngaliwatan modernitas.

ieu familia Janten aneh anjeunna henteu yakin yén murangkalihna hoyong neraskeun bisnis sareng aranjeunna nyarios yén aranjeunna henteu bakal neken aranjeunna. Tapi aranjeunna henteu sieun pikeun kahareupna, sabab aranjeunna yakin yén éta tradisi jeung seni Aranjeunna bakal nyauran aranjeunna, sapertos anu disebat Wassim tiheula.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, sajarah dina toko tattoo pangkolotna di dunya Éta pikagumbiraeun. Sareng anjeun, naha anjeun kantos nganjang Tinta Razzouk? Naha anjeun ngarepkeun kuring ngagaduhan seueur sajarah? Bagikeun Anjeun pendapat dina koméntar!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.