Tato Valknut atanapi cangreud pati, naon hartosna na?

Tato Valknut

Naha anjeun kantos mendakan hiji di mana tilu segitiga saling pakait? Leres éta mangrupikeun rarancang anu cukup umum sanaos anu henteu seueur jalma terang nyaéta hartos anu leres sareng / atanapi perlambangna. Mangrupikeun simbol kalayan beban anu jero hartos.

Nami Anjeun? Valknut, sanaos ogé katelah «cangreud pati». Tulisan ieu didaptarkeun pikeun tato valknut sareng artina.

Valknut hartosna

Sanaos hayu urang mimitian ku sakedik ngeunaan sajarah na. Naon hartosna nami valknut atanapi ti mana asalna? Nya, asal usul nami aslina henteu dikenal kusabab jaman kuno na tapi nami ayeuna asalna tina ngahijina kecap "Valk" anu perkiraan hartosna nyaéta "Prajurit Murag dina Aksi » sareng «Knut» anu hartosna «cangreud«. Kusabab kitu, ngahijina kecap ieu nyiptakeun "simpul maut", urang malikan deui, éta mangrupikeun hartos perkiraan.

The valknut Éta ogé parantos aya hubunganana sareng «Bapa Sadayana » anu kumaha Odin dipikaterang dina mitologi jeung budaya Norse. Ngagantikeun éta salaku tilu tanduk anu saling pakait, "simpul maut" pakait sareng maot sareng tungtung sareng awal sagalana. Téori anu séjén nyatakeun yén valknut ngagambarkeun hubungan antara salapan karajaan anu ngawangun mitologi Norse ku cara kieu:

  • Segitiga munggaran ngahijikeun karajaan Asgard, Vanaheim sareng Jötunheim.
  • Segitiga kadua ngahijikeun karajaan Alfheim, Svartálfaheim sareng Midgar.
  • Segitiga katilu ngahijikeun karajaan Mulpelheim, Niflheim, Helheim.

Dina gilirannana, sapertos anu ditingali dina simbolna, karajaan-karajaan ieu saling pakait, nunjukkeun union anu aya diantara aranjeunna ngabentuk tceuli sasarengan sareng tiasa ngumbara di antawisna ngalangkungan bifröst.

Dina budaya Viking, dicarioskeun kitu valknut ditato atanapi ukiran kana baju sareng senjatana ku lalaki sareng awéwé anu daék maot dina nami Odin; Sakumaha anjeun tiasa tingali, éta mangrupikeun simbol anu caket hubungan sareng déwa ieu.

Sarjana sareng sarjana mitologi Norse anu sanés nyaritakeun valknut ka raksasa Hrungir ti saprak éta kagungan manah anu tilu rupa sareng eleh di tempur ku Thor nalika anjeunna nyerang anjeunna sareng anu kawéntar na Mjölner palu. Sacara umum, urang tiasa nyimpulkeun yén hartos simbol na masih kénéh aya, ayeuna, kabuka pikeun debat tapi anu urang satuju nyaéta dina hubungan sareng Odin sareng bagian ageung carita na.

nu tato valknut Aranjeunna sampurna pikeun aranjeunna anu milari rajah anu dikurilingan ku legenda sareng carita mitologis. Bentuk géométrisna parantos kasohor pisan di jaman ayeuna sareng sanaos sababaraha jalma kaliru ngahubungkeunana sareng idéologi ekstrimis tertentu, kaleresan éta sajarah valknut mangrupikeun milenari.

Ayeuna, éta Simbolisme Norse Dipaké henteu ngan ukur salaku bagian tina budaya sareng sejarah Viking tapi, di masarakat kulon urang Abad XXI éta pisan nyebar. Ti Grup musik (logam beurat, logam ...) dugi ka parpol idéologi anu béda sareng bahkan dunya bioskop sareng komik, simbolik sareng mitologi Viking parantos kéngingkeun kakuatan dina sababaraha taun terakhir janten barang sapopoe dina dinten urang ka dinten.

Tato Valknut

El valknut mangrupikeun simbol viking di mana tilu segitiga disambungkeun. Tato ieu ngagaduhan akar jero dina mitologi Norse. Kaleresan nya éta sapertos jaman kuno anu malah panaliti sareng ahli dina budaya Viking henteu satuju kana hartosna sareng fungsi aslina tina valknut. Kusabab aya tilu segitiga, faktor numerik kedah diperhatoskeun.

nu tato valknut digunakeun pikeun ngalambangkeun dunya sareng cakrawala anyar, sanaos ogé tiasa dianggo pikeun ngagambarkeun masa depan, kamekaran pribadi sareng milarian petualangan.

Kiwari simbol ieu ogé biasa nunjukkeun kayakinan kapir. Sareng sanaos anu paling umum nyaéta mendakan ukur tilu segitiga anu ngawangun valknut, aya ogé anu milih ngiringan sareng simbol anu aya hubunganana sareng budaya éta, sapertos gagak, sato ogé pakait sareng Odin.

Sacara umum, desain valknut ngamungkinkeun seueur variasi tanpa kaleungitan hartos na. Ti nempatkeun warna, dugi ngagambarna ku pangaruh tina diukir dina batu atanapi dina pisan minimalis (ngan ukur garis anu masihan ideu desainna), hartos atanapi intina henteu dirobah, sahingga unggal jalma anu ngukir éta dina kulitna, pikeun masihan sentuhan pribadi sareng unikna.

Ringkesna, mitologi Norse gaduh seueur rupa-rupa rune sareng simbul anu ngalirkeun sejarah sareng legenda na ka kami sareng anu ngagaduhan hartos anu jero pisan sareng kuat, ti seniman tato, kami ngadorong anjeun pikeun nalungtik budaya anu euyeub ieu sareng karakter na anu kami pisan parantos nguping.

Dina galéri anu ngiringan tulisan ieu anjeun tiasa mendakan hiji rupa-rupa kompilasi tato tina wangkongan nyandak ideu.

Poto Tato Valknut


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.